Home Page Image
 
MAKARSKA
grad u kojem živim i radim...
 
 
 

Poštovani...

Raduje me što Vas mogu pozdraviti s ovim mojim web stranicama na kojima se osim mojih osobnih podataka mogu naći i podaci o mojim stručnim i znanstvenim radovima, a koji su bili objavljeni u raznim stručnim časopisima ili koje sam izložio prilikom raznih stručnih i znanstvenih susreta i predavanja.
Područja mojih zanimanja i proučavanja su: Metalurgija i Povijest Dalmacije.
Područje Metalurgije kojom se bavim je: Metalurgija Fe-slitina i Prerada sekundarnih sirovina na osnovi Aluminijevih i Bakrovih slitina ljevanih u pješčane ili metalne kalupe.
U povijesnim sam radovima, kroz povijest Crkvenih zvona, koja su još u zvonicima naših Primorskih crkava, a koje se nalaze na kraju uz more izmedu rijeka Cetine i Neretve, pokušao sagledati i rekonstruirati bitisanje i život našega naroda uz more kroz stoljeca.
Osim povijesti Crkvenih zvona, predmet mojega zanimanja je i Drvena brodogradnja na obalnom području Makarskog Primorja.
S nadom da ćete na ovim mojim stranicama pronaći korisne izvore podataka za Vaša traganja, stojim Vam na raspolaganju za Vaše raznovrsne upite stručne i tehničke prirode.
Uz srdačan pozdrav, zahvaljujem Vam na posjeti!

Autor: Milivoj Žanetić, dipl. ing. metal.